top of page

Wave House

Designed by

Minwoo Ahn / Ahn&Partners

Sanghyup Lim

Title:

Wave House

Category:

Interior Design Category

Location:

Gyeonggi-do, Republic of KOREA

Designer:

Minwoo Ahn / Ahn&Partners

Website:

A&P Design Team

Team:

Sanghyup Lim
Sanghyup Lim
Sanghyup Lim
Sanghyup Lim

Sanghyup Lim

Photo Credits:

Minwoo Ahn / Ahn&Partners

Copyrights:

‘Wave House’ is a single-detached dwelling embracing the natural landscape drawn from the surrounding environment. The project focused on the elements that comprise the everyday experience of the users. In particular, the living area and bar were designed as fused spaces to facilitate a solitary and communal space for entertainment, and the bathroom in a guest room on the basement floor is enhanced by the presence of skylights placed along the sun’s trajectory to capture its natural light. The curved facade of the architecture was incorporated into the interior.

The main objective of the project is to offer the living experience inherent to a single-detached dwelling. The house presents general yet unique, and visceral interaction with nature. The uninterrupted mutual fusion of the landscape inside the house is especially emphasized, and the outdoor layout involves unacquainted elements amidst urban complex housings such as the front yard and pond. The project concept focuses on the ‘space in the landscape’ and the type of element and its arrangement based on the viewpoint and behavior of the resident rather than the internal style, and the storage compartment is seamlessly designed.

With elaborate details of the staircase, the floating staircase, glass railing, and post were designed with a spectacular harmony with the natural landscape scenery. With a theme of ‘landscape scenery’, the project suggests various ideas related to the context of architecture. The design of a guest bathroom with a high ceiling, a heavy natural stone wall as a part of the landscape scenery allows users’ experience to connect from the indoors to outdoors. The hanging fireplace separates the living space and kitchen while both spaces share the warmth upon which the fireplace is used as a new design element. The S-shaped motif of the exterior is extended to the interior design to form a character of this architecture.

bottom of page