top of page

Urban Oasis

Designed by

James Suh, Ben Tsao, Page Hsia / PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.

PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.

Title:

Urban Oasis

Category:

Interior Design Category

Location:

Kaohsiung City, Taiwan

Designer:

James Suh, Ben Tsao, Page Hsia / PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.

Website:

Team:

PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.
PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.
PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.
PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.

PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.

Photo Credits:

James Suh, Ben Tsao, Page Hsia / PANTASTIC CREATIVE ENTERPRISES LTD.

Copyrights:

This project is a multi-functional hospitality venue which serves as a clubhouse and social gathering place. The team behind it is committed to promoting sustainable development of the environment while also facilitating communication and connection between people. To achieve this, the team has created an atrium garden at the center of the space, inviting natural light and greenery into the room. This has created an oasis in the modern architecture, providing a comfortable spatial experience to the users while also having a positive impact on the environment.

The clubhouse boasts a delicate design that departs from the rigidity and enclosed nature of traditional halls. In addition to enlarging the spatial scale through an open layout, the project team has incorporated natural elements into the space. This, in turn, enables visitors to experience natural spatial surroundings. The atrium garden, surrounded by cylindrical glass, serves as the highlight of this project. It offers a 360-degree view angle and enhances the light and transparency of the interior. As a result, visitors can engage in comfortable and pleasant conversations in this tranquil atmosphere.

The entirety of the space is primarily fashioned with translucent glass elements. This architectural choice serves to obscure the boundaries between the indoor and outdoor spaces, allowing the atrium garden to seamlessly integrate with the natural scenery of the building's exterior. Additionally, this design feature permits a significant influx of natural light to permeate the space, thereby augmenting the brightness of the indoor environment. Furthermore, the circular circulation layout of this project provides a smooth walking route for users, while concurrently promoting the circulation of light and air.

bottom of page