top of page

Tree Ring

Designed by

Loe Interior Design

Loe Interior Design

Title:

Tree Ring

Category:

Interior Design Category

Location:

Taipei City, Taiwan

Designer:

Loe Interior Design

Website:

https://www.loedesign.com.tw/The name of the project, "Tree Ring", comes from the extraordinary meaning of the space to the client. The house has a 60-year history and has seen the client grow. The client wanted a space with a fresh wood tone and spacious and comfortable circulation. The design team made significant changes to the house, including the partitions, the circulation, the number of windows, and even the foundation. They took advantage of the daylight and the hillside location to introduce light and scenery into the interior through "openwork". The chased walls and glass tiles enhance the natural lighting. It is also worth mentioning that the design team has made good use of the ceiling height difference to plan the functional space. The large terrace on the second floor continues the wooden tone of the interior, blending the outdoor scenery with the interior design to form a comfortable entertainment place for the family.

Jing-Yuan Lu, Jiun-Ying Liou

Team:

Loe Interior Design
Loe Interior Design
Loe Interior Design
Loe Interior Design

Loe Interior Design

Photo Credits:

Loe Interior Design

Copyrights:

The name of the project, "Tree Ring", comes from the extraordinary meaning of the space to the client. The house has a 60-year history and has seen the client grow. The client wanted a space with a fresh wood tone and spacious and comfortable circulation.
The design team made significant changes to the house, including the partitions, the circulation, the number of windows, and even the foundation. They took advantage of the daylight and the hillside location to introduce light and scenery into the interior through "openwork". The chased walls and glass tiles enhance the natural lighting. It is also worth mentioning that the design team has made good use of the ceiling height difference to plan the functional space. The large terrace on the second floor continues the wooden tone of the interior, blending the outdoor scenery with the interior design to form a comfortable entertainment place for the family.

bottom of page