top of page

The Tender Light

Designed by

Yang Zhi-Kai, Huang Zih-Yu, Huang Yi-Liang / Raja Interior Design Co., Ltd.

Raja Interior Design Co., Ltd.

Title:

The Tender Light

Category:

Interior Design Category

Location:

Taichung City, Taiwan

Designer:

Yang Zhi-Kai, Huang Zih-Yu, Huang Yi-Liang / Raja Interior Design Co., Ltd.

Website:

Team:

Raja Interior Design Co., Ltd.
Raja Interior Design Co., Ltd.
Raja Interior Design Co., Ltd.
Raja Interior Design Co., Ltd.

Raja Interior Design Co., Ltd.

Photo Credits:

Yang Zhi-Kai, Huang Zih-Yu, Huang Yi-Liang / Raja Interior Design Co., Ltd.

Copyrights:

The dwelling is a house that was constructed by its owner, with the invaluable guidance of an expert interior design team. The team played a pivotal role during the planning stage, ensuring that all future alterations would be undertaken with minimal disassembly and waste, whilst also prioritizing eco-friendliness. Additionally, the team was mindful of the owner's children, who have physical disabilities, and they went to great lengths to incorporate numerous barrier-free designs into the property, which facilitated safe and unencumbered movement. Moreover, the team thoughtfully considered the usage of space from the perspective of persons with disabilities, to guarantee rationality and safety in equal measure.

The plan for the house centers around the first and second floors being shred and private living spaces, respectively. The third floor is dedicated to the primary suite, living room, room for grandparents, and study. Meanwhile, the fourth floor serves as the penthouse. The first floor is designed with an audio-visual and entertainment room to receive guests, as well as space for family gatherings in the living and dining rooms. The second floor serves as the living room and bedroom for the parents and daughters, with access to an elevator that runs through the entire floor for wheelchair users. Additionally, the daughter's room is equipped with an emergency press button and a barrier-free bathroom to ensure her safety.

The team aimed to create a cozy and inviting living space that exudes warmth and elegance. They achieved this by using light gray stone and light-colored wood, which create a soft and comforting atmosphere. The warm wood not only adds a touch of coziness but also blends in with the surrounding outdoor environment. Proper lighting was also a crucial element in the design, with various lighting effects provided for different areas, adding visual depth and enhancing the overall experience of the space.

bottom of page