top of page

Shenzhen The Link CentralWalk

Designed by

Aedas

TAL

Title:

Shenzhen The Link CentralWalk

Category:

Architectural Design Category

Location:

China, Shenzhen

Designer:

Aedas

Website:

Ed Lam

Team:

TAL
TAL
TAL
TAL

TAL

Photo Credits:

Aedas

Copyrights:

Located on the central axis in the Futian CBD of Shenzhen, Link CentralWalk is positioned as a sanctuary in a hectic city, which provides a sensory journey where visitors could immerse themselves in a “slow space” and Four Seasons’ themed areas.
The design redresses the spatial layout by introducing a central spine and pocket spaces along key intersections which serve as signposts for visitors. The existing loop breaks into 2 characteristic retail wings, seamlessly connected to the piazzas in the east and west, as well as the two foci (main entrance and event atrium) along the spine.
Based on sectors’ spatial qualities, four seasons themed areas are created, with corresponding color and greenery application. Besides still visual scenes, specific aroma, background music, interactive projection system, snow blower are applied to heighten visitors’ senses, submerging them into an environment full of nature and wonder.
The Link CentralWalk is thoroughly laced with green design elements. On the property’s featured green roof and sunken plazas, vertical green walls are integrated to break the monotonous tone of the existing façade and harmonise the building with its surrounding greenery

bottom of page