top of page

Maison De Fascine

Designed by

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

Title:

Maison De Fascine

Category:

Architectural Design Category

Location:

Taipei, Taiwan

Designer:

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

Website:

BASS Design, YUANYOU Design

Team:

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD
IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD
IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD
IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

Photo Credits:

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

Copyrights:

The scope of this design project centers around a congregate building nestled within the confines of a serene alleyway, enveloped by an abundance of verdant greenery and steeped in rich historical significance. The new residences have been artfully crafted to harmonize with Taipei citizens’ collective memory and emotional identity, seamlessly blending alleyways, foliage, and a contemporary outlook that stretches outwards towards the majestic mountains and boundless sky. The end result is a truly unparalleled experience, one that offers a refreshing and invigorating perspective on the beauty of an alleyway enriched by luxuriant greenery.

The facade of the building is adorned with vertical lines and green strips accentuating its bay window in a unique way. This design creates an illusion of a floating island, which blends in perfectly with the surrounding greenery. Also, the warm wood planned for the cascading horizontal eaves not only adds a touch of freshness and elegance to the building but also exudes a sense of welcoming warmth. Further, the continuous deep rain shade is a significant addition, providing excellent shading and rain protection for each residence, promoting a more comfortable living experience. Additionally, the green belt design in the bay window brings in natural light and greenery, creating a pleasant environment for residents to enjoy while softening the oppressive feelings from the exterior walls of the building. This design also demonstrates the distinct seasonal scenery changes, adding a touch of uniqueness to the building's aesthetic appeal.

As soon as entering the interior, one will notice a unique pavement design that captures children’s imagination with its playful hopscotch layout. This colorful feature links the alley and front garden of the building, making the experience of returning home joyful and exciting.

bottom of page