top of page

Gradient Light

Designed by

ALEX HSIUNG ; NICK CHIANG / NORTH YORK DESIGN

NORTH YORK DESIGN

Title:

Gradient Light

Category:

Interior Design Category

Location:

New Taipei City, Taiwan

Designer:

ALEX HSIUNG ; NICK CHIANG / NORTH YORK DESIGN

Website:

NYD

Team:

NORTH YORK DESIGN
NORTH YORK DESIGN
NORTH YORK DESIGN
NORTH YORK DESIGN

NORTH YORK DESIGN

Photo Credits:

ALEX HSIUNG ; NICK CHIANG / NORTH YORK DESIGN

Copyrights:

Located on a high floor, the residence provides excellent views of the city's skyline. The abode is divided crosswise to transform the ordinary public area into an extraordinary space. Facing the panoramic view from large floor-to-ceiling windows, the public area has left and right wings serving as the private area and bathroom. One of the rooms is designed to be a kitchen. By clearly dividing spaces, a smooth flowing traffic flow that can increase efficiency while maintaining the independence of each space is created. To fill the room with an abundance of light, titanium metal plate is the core in the space, and its polished finish adds shimmer and character under the sunlight. Its lightweight design can visually expand the space and increase the sense of space.
Upon entering the house, the wooden wall along with reeded glass forms a partition. Thanks to the mix and match of materials and hollowed cavities, the light can pass through the openwork partition freely. And meanwhile, the partition creates good feng shui. The cabinet at the vista has a mellow white hue, with the titanium grooves adding some shiny metallic touches.
The bronze gold at the upper level leads the way to the living room. The titanium-plated panels in the same color are placed in the front and rear of the canopy to draw the eye outside the window and turn a narrow public area into a space you will love for years to come. The main TV wall features blocks in three colors, which provide a neat, layered look. Pure white color, gray stone patterns, and natural wood hues create a soothing main scene. To create a sleek and modern look, the hidden door design is the epitome of modern style. The L-shaped wall behind the sofa is decorated with silver-gray titanium-plated panels. The hazy smooth surface reflects light and creates the interplay of light and shadow, giving a space character.

bottom of page