Ryuji Yamashita

Interior Designer

Japan

AWARDS

1

Wavy Net   _edited.jpg

Ryuji Yamashita is a young architect.
He was born and raised in a snowy country town and now lives in the city of Sapporo, Japan.
Having experienced both rural and urban sensations, he can design for any location.
With his original ideas and sophisticated aesthetics, he designed unique buildings and has won various architectural awards in Japan.
He has an influence on the cityscape, not only designing houses but also designing buildings in the center of the city.

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

2011,Department of Architecture,Hokkaido University of Science, Hokkaido/Japan.
2013,Master's course, Department of Architectural Engineering, Hokkaido University of Science,Hokkaido/Japan.

WORKING EXPERIENCES

2013- 2016,Architect,Hokkaido/Japan.

AWARDS AND PRIZES

2010,Grand Prize,Hokkaido University of Science Graduation Design,Hokkaido/Japan.
2011,3rd place,JIA Hokkaido Chapter Graduation Design Contest 2011,Hokkaido/Japan.
2011,Bronze Award,Architectural Institute of Japan Hokkaido Branch Graduation Design Contest,Hokkaido/Japan.
2011,Yuko Nagayama Award,Hokkaido Graduation Design Joint Review Meeting,Hokkaido/Japan.
2011,Excellence Award,Housing design competition for students,Hokkaido/Japan.
2011,President's Award,Hokkaido University of Science,Hokkaido/Japan.
2012,Encouragement Work,18th Union Modeling Design Award,Tokyo/Japan.
2012,Honorable Mention,ALA Architecture Project,Tokyo/Japan.
2012,Yokogawa Award,4th Harfere Design Competition 2012,Tokyo/Japan.
2012,1 excellence award 2 incentive awards,North housing design competition,Hokkaido/Japan.
2013,Grand Prize,Hokkaido University of Science Graduate School Master's Design,Hokkaido/Japan.
2013,President's Award,Hokkaido University of Science,Hokkaido/Japan.
2017,3rd place,Wedding hall interior / exterior design competition,Tokyo/Japan.
2018,Grand Prize,Matsubara Building Proposal Competition,Hokkaido/Japan.

SELECTED PROJECTS

With Four Children

FUNCTION:

House

LOCATION:

YEAR:

2022

blank.jpg

ABOUT

The four children's rooms were placed facing each other, with steps and windows between them. When the children open the windows, the floor becomes a large desk, and they study face-to-face. The four children's rooms become an integrated space, and the desk is made of glass to connect to the first floor. It became a space where families can be connected with various senses of distance.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Image #1: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #2: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #3: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #4: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #5: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.

COPYRIGHTS:

Ryuji Yamashita

FUNCTION:

LOCATION:

YEAR:

blank.jpg

ABOUT

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

COPYRIGHTS:

Ryuji Yamashita

FUNCTION:

LOCATION:

YEAR:

blank.jpg

ABOUT

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

COPYRIGHTS:

Ryuji Yamashita