Haobo Wei & Jingsong Xie

Interior Designer

China

AWARDS

1

Wavy Net   _edited.jpg

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

WORKING EXPERIENCES

AWARDS AND PRIZES

SELECTED PROJECTS

Qian'nan Fire Station

FUNCTION:

Training Center

LOCATION:

Datang County, Qiannan Autonomous Prefecture, Guizhou, China

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

The site is surrounded by hills on three sides and gently sloping towards a small river, with a stone bridge connecting the site to the city road. The design is based on the topography of the site and establishes two grids of site order, organising the space in the same way as the local settlement space, i.e. forming continuous courtyards in groups of units, transforming the residential space into an urban public space, maintaining the character of the local place and establishing a public courtyard space. The red and white materials show the professional character of fire and rescue, and the azalea, symbolising the blooming of the mountains, praises the honour of the profession.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

West-line Studio Haobo Wei Jingsong Xie

COPYRIGHTS:

Haobo Wei & Jingsong Xie

A Monument Without Words

FUNCTION:

Exhibition Center

LOCATION:

Cuisuba Grassland, Guizhou, China

YEAR:

2022

blank.jpg

ABOUT

The Cui Suba Yi Cultural Visitor Centre is located on a mountainous plateau surrounded by highland meadows at an altitude of nearly 2,000 metres in north-western Guizhou, China; the centre is intended to contribute to local tourism, while attempting to regenerate and develop the constructed culture of the Yi people, the indigenous minority. The design incorporates the ritual structure of the community and the perception and understanding of celebrations into a systematic work that attempts to establish a bond with the way of life and collective memory of the local community. The spatial model is based on the integration of the 'ritual' structure of the Yi community society with the contemporary parallel functional system; the fragmentary grouping of the symbolic Yi ritual system and the rough concrete workmanship of the old Yi wooden houses are combined to create an anonymous monument of the community on the Genting plateau + a 'consensus history' place structure. "The structure of the place is a helper to anchor the collective memory of the community; the structure of the landscape of "lonely peak + grassland + mountains" achieves a grand and magnificent will of the place, a profound historical inscription and time sharing on the plateau dam... ...

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Westline studio Haobo Wei, Jingson Xie

COPYRIGHTS:

Haobo Wei & Jingsong Xie

Shui Cultural Center

FUNCTION:

Cultural Center

LOCATION:

Sandu County, Guizhou Province, China

YEAR:

2018

blank.jpg

ABOUT

Located in the Southern Guizhou Province, Shui Cultural Center is a gateway to Sandu County, the land of the Shui. It includes three main stripes, combining all the functions of the tourist-cultural center. With its iconic and distinct shape, it stands as an homage to the local culture and traditional architecture. The Shui culture is evoked using particular materials and shapes and recreating a ritual space, able to lead visitors into Shui’s ancestral world.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Photo: Jingsong Xie, Jinda Zheng

COPYRIGHTS:

Haobo Wei & Jingsong Xie