KAO SHIH CHIEH

Interior Designer

Taiwan

AWARDS

1

Wavy Net   _edited.jpg

Kao Shin Chieh is the design director of Morein Design. Mr. Kao specializes in comprehensive thinking from the perspective of architecture, integrating needs, environment, humanities, aesthetics, budget and future growth. The home is built with the characteristics of the owner to create the most suitable appearance, paying attention to harmony and tranquility. A sense of belonging that makes people relaxed. The commercial space pays attention to the brand image and positioning, and tries different materials, styles and construction methods to create a topicality. Consider the environmental conditions, substitute the owner/brand needs and characteristics, and create the most suitable space atmosphere and appearance through full communication.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

WORKING EXPERIENCES

AWARDS AND PRIZES

SELECTED PROJECTS

M and W

FUNCTION:

Residence

LOCATION:

Taiwan

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

In the 43 square meters split level space, under the framework of extreme functional requirements, the elevation characteristics of the split level space and the flat elevation openings in various dimensions are used to guide the multi faceted relationship between each space and maximize the utilization of the floor effect. At the same time, it preserves natural lighting and extends the number of visual acres to the maximum.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Hey! Chesse

COPYRIGHTS:

KAO SHIH CHIEH

INHERITAGE

FUNCTION:

Residential House

LOCATION:

Taipei, Taiwan

YEAR:

2019

blank.jpg

ABOUT

The project uses of environmentally-friendly building materials forms the feeling of the old space from the inside to the outside, not only to achieve the dehumidification, but also to meet the requirements of inheriting. Glass material of exterior wall to entryway let the natural light enter the interior; the public area is open to create the warm and spacious living environment through the introverted and earthy color space.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

MoreIn Interior Design

COPYRIGHTS:

KAO SHIH CHIEH

Rebirth

FUNCTION:

Office

LOCATION:

Taipei, Taiwan

YEAR:

2019

blank.jpg

ABOUT

The forty years old warehouse is located on the first floor in a narrow lane. In the environment affected by orographical rain for years, it has the serious problem of wall mold. The designer dismantled interior walls to keep the brick walls and concrete plywood without additional decoration to allow more ventilation and adjust moisture. Carpentry is rarely used in the space. Instead, a large quantity of glass and iron pieces can be easily removed, recycled, reused to reduce pollution.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Shih Chieh Kao, 2019.

COPYRIGHTS:

KAO SHIH CHIEH