Heng G Design

Interior Designer

Taiwan (China)

AWARDS

1

Wavy Net   _edited.jpg

Heng G Design was Founded in 2021. Heng G Design is a group of architectural and interior design practices based in Taichung, Taiwan. We offer a wide range of design services such as residential, commercial and hospitality interior designs. Covering all phases from design concepts, analysis, design documentation and to construction drawings. Heng G Design also provides a furniture curation, selection, and procurement service. Incorporating space and furniture as one integrated design which translates client's key values and unique style. We value our client's needs and turn their dreams into reality.

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

WORKING EXPERIENCES

AWARDS AND PRIZES

SELECTED PROJECTS

Formosan Blue Magpie

FUNCTION:

Residential Apartment

LOCATION:

Taichung, Taiwan

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

Perforated shelving divides the space into a living room and a reading area connected to the sky garden. It affords occupants privacy, encouraging them to leave the view open to its sky garden, rather than closing it from the prying eyes of neighbours. The perforated shelves by surreptitiously providing storage space and gives the living room a clean appearance, while allowing the reading area to bathe in natural sunlight. The ceiling creates a subtle demarcation between different spaces using a combination of both timber and a simple white, apartment and house typologies enjoy a harmonious coexistence.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

BCS

COPYRIGHTS:

Heng G Design

Sounds of Silence

FUNCTION:

Residential Apartment

LOCATION:

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

This project uses the existing building condition to extend the light and greenery into the interior space. The dining, living and study areas are to be combined and treated as one large open space where the family can be bonded. The simplicity of the ceiling form creates a sense of calmness and quiet tone which makes the occupants relaxed and feel at ease.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Chiu Hao Yu

COPYRIGHTS:

Heng G Design

Under the Bodhi Tree

FUNCTION:

Residential Apartment

LOCATION:

Taichung, Taiwan

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

Three elements brass, wood and black flow throughout the entire apartment. Unnecessary partition walls were replaced with furniture and screens, so as to enlarge the living room space, while also differentiating between its various functions. In a departure from tradition, the Buddha hall is both minimalist and monolithic. The aura like glow of the Buddha provides a sense of warmth, gently drawing people into the space. Surrounded by natural elements, from both within and outside, the occupant might feel as though they are bearing witness to the buddha achieving enlightenment under the Bodhi tree all those years ago.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

YHLAA

COPYRIGHTS:

Heng G Design