Hsiang Kai Yang

Interior Designer

Taiwan (China)

AWARDS

1

Wavy Net   _edited.jpg

Designer Hsiang Kai Yang is keen on design and has obtained the National Qualified Interior Design Certificate whose unique design lies in his ability to integrate architecture and interior, and has very sensitive aesthetic creation of space and natural light.
‘’People living in nature will inevitably not be able to escape the impact and responsibility of people on the environment or the environment on people’’. He cares about the harmonious relationship between nature and space, as well as the connection between people indoors and nature.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

2006,Interior Design,Chaoyang University of Technology Architecture and Urban design,Taichung/Taiwan

WORKING EXPERIENCES

2008-2015, Chief Executive Officer of arch.Dept,Ton Horizon design team,Taichung/Taiwan

2015-2021 Design Director,RootLocus Design Corporation,Taichung/Taiwan

AWARDS AND PRIZES

2021,Silver,muse design award,U.S.A

SELECTED PROJECTS

Moon Light Basin

FUNCTION:

VIP Lounge

LOCATION:

Taichung City

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

This is a guest house in a commercial office building with a rectangular space with only one exit and light. The independence and wrapping of the space require special consideration due to the requirement to consider sound insulation and the use of the majority of people. The focus of this project is on how to make effective use of artificial light to increase the richness of the environment and produce the maximum number of users in a single light and limited space.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

image #1 FAN,CHUNG-HAU image #2 FAN,CHUNG-HAU image #3 FAN,CHUNG-HAU image #4 FAN,CHUNG-HAU image #5 FAN,CHUNG-HAU

COPYRIGHTS:

Hsiang Kai Yang

Cold Tone Concerto

FUNCTION:

Residential Apartment

LOCATION:

Taichung City

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

This project has an advantage, which is a massive window view allowing more sunlight. However, the walls block the quality of the view. Therefore, the virtual space exists along the vertical line, making it seem like objects are suspended in mid-air. On the horizontal line, the wall panels are in zig-zag formation and are transparent to tie the relationship between the internal and external landscape. Furthermore, the sunlight shows a gradual variation in the space as the day progresses, providing both a sense of environmental change and natural beauty.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

image #1 FAN,CHUNG-HAU image #2 FAN,CHUNG-HAU image #3 FAN,CHUNG-HAU image #4 FAN,CHUNG-HAU image #5 FAN,CHUNG-HAU

COPYRIGHTS:

Hsiang Kai Yang

FUNCTION:

LOCATION:

YEAR:

blank.jpg

ABOUT

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

COPYRIGHTS:

Hsiang Kai Yang