Michihiro Matsuo

Architect

Japan

12

AWARDS

Wavy Net   _edited.jpg

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

1991,Technical High School sakai city,sakai/japan

WORKING EXPERIENCES

2002-2018,Osaka,Japan/Advance Architect.co.Ltd/President

AWARDS AND PRIZES

2019,Good Design Award Winner, Japan
2019,Iconic Design Award Winner,German/Bridge
2019,German Design Award Winner,German/Bridge
2018,A'DESIGN AWARD silver,Italia/Bridge
2018,A'DESIGN AWARD silver,Italia/Villair
2018,A'DESIGN AWARD silver,Italia/Inclayer
2018,German Design Award Special Mention,German/Villair
2018,German Design Award Special Mention,German/Quater
2017,A'DESIGN AWARD Bronze,Italia
2017,Sakai City Landscape Award Winner,Japan
2014, Good Design Award Winner, Japan
2011, Good Design Award Winner, Japan

SELECTED PROJECTS

Gallege

FUNCTION:

Residential House

LOCATION:

Japan

YEAR:

2021

Aerial View of Forest

ABOUT

An open and impressive building with three hobby cars parked on a small land in the city and windows throughout the road. This large space and large opening are formed by a wooden structure. The space is simply constructed, with a series of horizontally arranged windows forming a beautifully balanced façade.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

METAPH ARCHITECT ASSOCIATES

COPYRIGHTS:

Michihiro Matsuo

Quarter

FUNCTION:

Residential House

LOCATION:

Japan

YEAR:

2018

Aerial View of Forest

ABOUT

4 boxes of different sizes, are arranged regularly also irregularly. this designed a visual connection with the town in its shape. Community housing and they are usually connected from the window. I think privacy is softened by the position of the window, and participate the relationship with society. And, there are public the corridor and hall which is the road of insaid, we aim to design visually the relationship between society from inside and outside.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

METAPH ARCHITECT ASSOCIATES

PHOTO CREDITS:

Michihiro Matsuo

COPYRIGHTS:

St

FUNCTION:

Residential House

LOCATION:

Japan

YEAR:

2021

Aerial View of Forest

ABOUT

A villa built on a site with a good view. Some limited grounds, indoor and outdoor are designed to be integral. On the first floor, the view of the fusion of the city and the sea moves through the pool in the center. View also looks second floor in the same direction to close the outside of the field of view, it is devised that can benefit only from this space.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

METAPH ARCHITECT ASSOCIATES

COPYRIGHTS:

Michihiro Matsuo