top of page

Shengzhe Shen

Architect

China

AWARDS

6

Wavy Net   _edited.jpg

Shen Shengzhe, Founder and Chief Architect of Zen-in Architects. Master of Architecture, Central Academy of Fine Arts. He has mainly engaged in the construction of the integration of traditional culture and modern civilization, committed to the transformation of old cities, ancient villages, historical blocks and industrial heritage areas, to meet the functional requirements in the new era, and to explore the continuation of intangible cultural heritage in urban and rural life.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

2012, Architecture, BArch, Shandong Jianzhu University, JINAN/CHINA.
2018, Architecture, MArch, Central Academy of Fine Arts, BEIJING/CHINA.

WORKING EXPERIENCES

2010-2015, Architect, Huangjing Partners’ Association Architectural Design (Beijing) Co., Ltd., BEIJING/CHINA;
2015-2018, Research associate, Central Academy of Fine Arts, BEIJING/CHINA;
2016-Present, Founder and Chief Architect, Zen-in Architects,
BEIJING/CHINA.

AWARDS AND PRIZES

2018, Gold Award, Putuo Homestay Design Competition, ZHOUSHAN/CHINA.
2019, Best Design Award, The most beautiful Homestay in Zhoushan, ZHOUSHAN/CHINA.
2020, Winner, German Design Award, FRANKFURT/GERMANY.
2021, Platinum Award in the two subcategories of " Rural Design" and "Rebirth Project", MUSE Design Award, NEWYORK/the US.
2021, Gold Award, Yuanye Cup International Construction, BEIJING/CHINA.
2021, Annual Top 10 Most Influential International Famous Designer Award, French GPDP International Design Award, PARIS/FRANCE.

SELECTED PROJECTS

Zenstay

FUNCTION:

Hotel

LOCATION:

Dongji Island, Zhoushan

YEAR:

2021

blank.jpg

ABOUT

Based on local dwelling and natural texture, the reconstruction project aimed at improving quality of living for visitors by generating functional spaces satisfy both needs of traditional culture and modern experience under the seemingly dramatically opposite old and new architectural forms. While preserving the original structure to the largest extent, novel white blocks were inserted to establish continuity between detached public spaces. At the same time, atrium and staircase offered a smooth transition between the old and new and with a purpose to strengthen the harmonious and stable of the place.

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

Image #1: Photographer Weiqi Jin, Aerial night view, 2020. Image #2: Photographer Weiqi Jin, Main facade, 2020. Image #3: Photographer Weiqi Jin, Platform, 2020. Image #4: Photographer Weiqi Jin, Old and new, 2020. Image #5: Photographer Weiqi Jin, Guest room, 2020.

COPYRIGHTS:

Shengzhe Shen

FUNCTION:

LOCATION:

YEAR:

blank.jpg

ABOUT

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

COPYRIGHTS:

Shengzhe Shen

FUNCTION:

LOCATION:

YEAR:

blank.jpg

ABOUT

blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg
blank.jpg

PHOTO CREDITS:

COPYRIGHTS:

Shengzhe Shen

bottom of page