Guoqiang Feng and Yan Chen

Interior Designer

China

9

AWARDS

Wavy Net   _edited.jpg

Guoqiang Feng and Yan Chen are keen observers, patient explorers, and in-depth thinkers. They believe that design is a means of communicating between them and the world, and that everyone is a unique and valuable part of biodiversity. fengandchen | Feng and Chen Partners Design Shanghai, founded by them and partners in 2001, pays great attention to creating a space with a unique touch of personality, emotion, and humanity. They hope to convey love, truth, and beauty through their design, and let people feel happiness in the space. Feng and Chen believe that this is also the designer's responsibility towards the society, and that maintaining a pure childlike innocence is the character that makes them interesting.

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

2012, Interior Design, International Exectutive Masters in Interior Design, Politecnico di Milano, MILAN/ITALY.

WORKING EXPERIENCES

2001-Present, Creative Director, Feng and Chen Partners Design Co., Ltd. , SHANGHAI/CHINA.

AWARDS AND PRIZES

2020, Silver, A'Design Award, ITALY
2019, Bronze, IDA Design Awards, US
2019, Winner, DNA Paris Design Award, French
2019, Silver, A'Design Award, ITALY
2018, Bronze, A'Design Award, ITALY
2017, Winner, Singapore Interior Design Awards, SINGAPORE
2016/17, Winner, Asia Pacifice Interior Design Awards For Elite, SHANGHAI/CHINA
2013, Winner, The 8th Golden Bund Award, SHANGHAI/CHINA
2012, The Gold Place, The Academy Award in hotel Design Industry, The Golden Arts Award,SHENZHEN/CHINA

SELECTED PROJECTS

One Jiyang Lake

FUNCTION:

Villa

LOCATION:

China

YEAR:

2020

Aerial View of Forest

ABOUT

The property is a townhouse, therefore the buildings are very close to each other, and that the private garden space is limited, the building is a brick-concrete structure, and the possibility of further modification to the internal space is relatively small.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Guoqiang Feng and Yan Chen

COPYRIGHTS:

Guoqiang Feng and Yan Chen

FUNCTION:

Villa

LOCATION:

China

YEAR:

2021

Aerial View of Forest

ABOUT

The designer focused on creating a sense of fluency of space, opening up barriers between spaces and floors, aiding traffic flow and spatial penetration. The villa originally had a U-shaped layout, and traffic flow does not conform to people's living habits, so they added a corridor linking the tips of the U-shape at the entrance as a foyer, extending the space. A new staircase is also added, placed at the diagonals of the square floor layout, which helps with vertical traffic between floors.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

Guoqiang Feng and Yan Chen

PHOTO CREDITS:

Guoqiang Feng and Yan Chen

COPYRIGHTS:

Shang Hai

FUNCTION:

Villa

LOCATION:

YEAR:

2019

Aerial View of Forest

ABOUT

In China, there are not many private villas spaces this large, thus its space and volume makes this project unique. The designers have created a unique space that conforms to the owner's favorite Art Deco style of 1930s, and also conforms to the contemporary lifestyle. In order to maintain a consistency in the space, they have chosen furnitures, lamps and accessories from Italy and France. Among them, the French furniture, lamps, and vases all originated from the 1930s period.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Guoqiang Feng and Yan Chen

COPYRIGHTS:

Guoqiang Feng and Yan Chen