Junghee Lee

Architect

Republic of Korea

7

AWARDS

Wavy Net   _edited.jpg

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

Architect, Seoul/South Korea, Yonsei University

WORKING EXPERIENCES

2001-2008, B arch, Yonsei University
2008-2010, Project Manager, BCHO architects
2010-2012, Project Manger, 53427 architects
2012-2013, Architect in charge, studio TAG
2014-Current , Principal, 2m2 architects

AWARDS AND PRIZES

2021, Winner, iF DESIGN AWARD, Germany
2019, Special Mention, GERMAN DESIGN AWARD, Germany
2018, Selection, ICONIC AWARDS Innovative Architecture, Germany
2018 Golden Winner, Bali Film Awards, Indonesia
2018, Silver Winner, A' Design Award Silver Winner, Italy
2018, Silver, Jinju Architecture Award, JINJU/SOUTH KOREA
2017, Silver, Pohang Architecture Award, POHANG/SOUTH KOREA

SELECTED PROJECTS

Daebong-dong Commercial Skip Floor

FUNCTION:

Commercial Cafe

LOCATION:

South Korea

YEAR:

2018

Aerial View of Forest

ABOUT

We tried to divide a large floor space into several small spaces. For this purpose, we set the basic direction as a skip floor, and it is a two-story building, but it actually became a space of four floors up to the outside deck on the roof. On the same floor, exposed concrete wall was exposed in the middle and divided it into two parts again

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Shin Kyungsub

COPYRIGHTS:

Junghee Lee

Sista House

FUNCTION:

Housing

LOCATION:

South Korea

YEAR:

2021

Aerial View of Forest

ABOUT

Sinsu-dong is a dangerous residential area with many old houses in Seoul. A young couple in their 30s wanted to build a rental house here for women. They were usually concerned with and felt a critical mind with housings for women. Sista House, aiming for a comfortable and sensuous living environment for young women in their 20s and 30s, has given each space its own character to differentiate itself from existing multiple housings within its limited area.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

Shin Kyungsub

PHOTO CREDITS:

Junghee Lee

COPYRIGHTS:

Fish Farm House

FUNCTION:

House

LOCATION:

South Korea

YEAR:

2019

Aerial View of Forest

ABOUT

In the case of exposed concrete, it is far unused material in this fishing village. However, 2m2 architects used combination of familiar materials e.g. stone and wood in order to look familiar. It requires much efforts for arhcitect to pay attention in detail to express each property of matter. Through many discussions and cooperation with contractors, it was realized one by one gradually.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Shin Kyungsub

COPYRIGHTS:

Junghee Lee