Liu Jinrui

Urban Designer

China

6

AWARDS

Wavy Net   _edited.jpg

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

Tongji University, 2013

WORKING EXPERIENCES

L&M Design Lab

AWARDS AND PRIZES

2013,Cross-Strait Architecture, New Person Award, Taipei.
2013,SUNRISE Cup Architectural Design Competition, Second Prize, Shanghai.
2014,UA [Ordinary Architecture] International Conceptual Design Competition, Best Works Award, Shanghai.
2015, Shanghai Master Plan 2040 Publicity and Design Competition, 1st prize, Shanghai.
2018, IAI Design Winner Award.
2018, 40UNDER40 China (Shanghai) Design Outstanding Youth, Shanghai.

SELECTED PROJECTS

Wandering in the Woods

FUNCTION:

Kindergarten

LOCATION:

YEAR:

2020

Aerial View of Forest

ABOUT

The design creates an atrium based on original structure and bring an experience of wandering in the woods. Columns and beams immediately become trees and bridges. Continuous stairs and slides spiral up around the "trees", connecting and activating spaces. "Tree houses" provide private spaces for children to read and do handwork.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Hu Yijie

COPYRIGHTS:

Liu Jinrui

Fibonacci Spiral

FUNCTION:

Industrial Park

LOCATION:

Shanghai

YEAR:

2020

Aerial View of Forest

ABOUT

The site is surrounded with rivers that separate it into several islands. Among them the most appealing is the Dynamic Island in the center. Circular podium Sequences, with its special fluidity and consistent logics extending to the tower, makes the vitality core formally and functionally. Once constructed, the project will be the demonstration base of Shanghai intelligent medical innovation, creating more than 500,000 sqm working area for intelligent medicine subdivisions.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

L&M design lab

PHOTO CREDITS:

Liu Jinrui

COPYRIGHTS:

Studio with Mirror Bridge

FUNCTION:

Studio

LOCATION:

YEAR:

2019

Aerial View of Forest

ABOUT

The twisted mirror polished stainless steel vortex connects the north and south, solving the lighting, ventilation and scale problems in one single step. The vortex gradually shrinks in the lounge area and form the fishtail bar in the end, which not only realizes the function but also avoids direct sight from the entrance to the workplace.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Hu Yijie, Silvery vortex

COPYRIGHTS:

Liu Jinrui