Nic Lee

Interior Designer

Taiwan

15

AWARDS

Wavy Net   _edited.jpg

The design director of Waterfrom Design, Nic Lee, has been in designs for over a decade, and his work mixes extreme simplicity with humor. He graduated from the Pratt Institute, New York with a Master of Science in interior design, as well as having participated in Denmark's International Study Program. Throughout his education and career, Nic has melded thinking from the arts, humanities, and philosophy, possessing the logical thinking of architecture and design, as well as the rebellious nature of artists. He likes to be the exception outside the norm, to redefine the current order, and to find the unexpected within the unpredictable inaccuracies. He has received the Golden Pin design award for two consecutive years (2010-11), and was one of the top 10 designers for the Taiwan Interior Design Award (2007-2010). He excels in the use of installation art in spaces, and loves to find his inspirations from life, getting the most out of copious amount of reading, exposure to artworks and exhibitions, and turning the profound feelings thus gained into sparks of design inspirations.

WEBSITE
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

EDUCATION

2000, Interior Design, MS, Pratt Institute , NEWYORK CITY/USA.

WORKING EXPERIENCES

2008-now, Design Director, Waterfrom Design, TAIPEI/TAIWAN.
2004-2008, Design Director, Hercore Design, TAIPEI/TAIWAN.
2001-2003, Designer, MMoser, TAIPEI/TAIWAN.
2000-2001, Designer, LWMA, TAIPEI/TAIWAN.

AWARDS AND PRIZES

2017, Discipline Interior Architecture, iF DESIGN AWARD 2017, German
2016, Annual Office Space Award, Modern Decoration International Media Awards, China
2015,Excellent Award,Asia Pacific Interior Design Awards,HongKong
2014,BEST 10,Asia Pacific Interior Design Awards,HongKong
2013,Multi Level/TID Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2013,Single Level/TID Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2012,Multi Level/TID Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2012,Working Space/TID Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2011,Single Level/TID Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2011,Golden Award ,Golden Pin Design Award,Taiwan
2011,Best 10 designers,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2010,Golden Award ,Golden Pin Design Award,Taiwan
2010,Excellent Award,Asia Pacific Space Designers Alliance,Beijing/CHINA
2010,Multi Level/TID Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan
2009,Commercial Space/Golden Award,Taiwan Interior Design Award,Taiwan

SELECTED PROJECTS

Partial of Style

FUNCTION:

Residential House

LOCATION:

China

YEAR:

2021

Aerial View of Forest

ABOUT

In order to rebuild the depth and elegance of the alleys and houses of Shili Yangchang, the designer of Waterfrom design chose serpentine, marble, walnut, brass and other contemporary materials to connect with the past, using a familiar and enchanting atmosphere from 1950s and 1960 as a visual overture. In this rhythmic layout, we hope to use some history from the bustling Shanghai to commemorate the exquisite classics that are compatible with its generation and regional art.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Photographer LU FEN-FANG, Partial of Style, 2020.

COPYRIGHTS:

Nic Lee

Darwin

FUNCTION:

Hospital space

LOCATION:

Taipei

YEAR:

2016

Aerial View of Forest

ABOUT

This design project is for a cosmetic surgery clinic located in a commercial building in downtown Taipei. The overall design concept originates from the curves of human figures.The buttock curves together with the up-going breast line successfully spell out that human figure is the theme of interior design.The Evolutionism by Charles Darwin is presented taking the form of medical aesthetics.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

Sam Tsen

PHOTO CREDITS:

Nic Lee

COPYRIGHTS:

Le Plan Libre

FUNCTION:

Residence

LOCATION:

Taiwan

YEAR:

2016

Aerial View of Forest

ABOUT

The cube extend from the facade is an intermediary space between indoor and outdoor. The stainless steel reflects the blue sky and merges the architecture with nature. On the roof garden, we designed a sink in the shape of giant milk box, which is toppled and sprinkled a pool of grass.

Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest
Aerial View of Forest

PHOTO CREDITS:

Sam Tsen

COPYRIGHTS:

Nic Lee